× WELKOM CONTACT FIETSEN WANDELEN FIETSAGENDA WANDELAGENDA BESTUUR LEDEN COVID-19 WEER
Bewegen is fit blijven
Uitzicht op Kessel

Fiets en Wandelclub Remunj 50+
EERST VOLGENDE FIETSROUTES

We gaan via de Maasbrug naar Baexem. Dan gaan we via wat landweggetjes naar de Kirkelsberg. De Kirkelsberg is een restant van een voormalig heide- en stuifzandgebied in het huidige natuurgebied Asbroekerheide. Daarna rijden we naar Roggel waar we gaan lunchen bij Cafetaria De Oude Post. Daarna gaan we via Haelen terug naar Roermond.

Lunch: Cafetaria De Oude Post, Koppelstraat 1, Roggel (0475-497478)
Afsluiting: Café De Graaf van Horne, Horn

Teamleider:
-Robert 06-48677975

We gaan via de Maasbrug richting Tungelroy en door naar Weert. Hier stoppen we bij de Martinuskerk. Het is zeker de moeite waard om even binnen te lopen. Bewonder de uitzonderlijke kwaliteit van de gedetailleerde en kleurrijke gewelfschilderingen van deze laatgotische kerk.
De kerk ligt aan de Markt waar we onze lunch gebruiken op een van de vele terrasjes.
Daarna gaan we via Swartbroek en Ell naar Horn waar we nog een drankje kunnen nemen.

Lunch: Naar keuze op de Markt in Weert
Afsluiting: Café Aan de Kirk in Horn of Munsterplein in Roermond

Teamleider:
-Robert 06-48677975

Via de Kapellerlaan en Maasbrug fietsen we naar Beurik in Horn. Hier volgen we een knooppunten route en dan via KP 75 en de Heinsbergerweg terug naar Aad Remunj. Pauze zelf bepalen.

Teamleider:
-Frans-Jozef 06-27515721

We fietsen vanaf Aad Remunj, via de Kapellerlaan en centrum Roermond via de Maasbrug naar Horn. Via diverse knooppunten komen wij langs het Leudalmuseum en 1 km verder op onze rustplaats cafe-zaal Dennenoord. Denk aan de veerkosten. Hierna fietsen we richting Neer via de Leudalweg. We gaan met het veer de maas over in Neer. Dan fietsen we weer richting Roermond naar ons eindpunt. Lengte fietstocht ongeveer 34 kilometer.

Teamleider:
-Frans-Jozef 06-27515721

We vertrekken over de Maasbrug en via het Lateraal kanaal naar Maasbracht. Daarna langs het Julianakanaal naar Roosteren en dan naar Maaseik, waar we de lunch op de Markt gebruiken. Dan via Kessenich en Wessem terug naar Roermond.

Lunch: Pannekoekenbakkerij, Markt 35, Maaseik, België (+32 89 86 54 05)
Afsluiting: Café Oppe Linj, Dorpsstraat 61, Heel (06-81155607)

Teamleider:
-Marianne 06-21485958

Bewegen is fit blijven
Roerroute 2019

GPS ROUTES/BANDENADVIES

We fietsen veelal de knooppuntenroutes in de omgeving van Roermond. Sinds 2018 hebben we ook een flink aantal eigen routes op fietsnavigatie (via GPS) uitgestippeld. Dit heeft grote voordelen in Duitsland, waar op dit moment de knooppuntenroutes nog niet zo ontwikkeld zijn.
Bandentip: Vaak gaan de routes over onverharde wegen met scherpe steentjes. Zorg dat de banden altijd goed opgepompt zijn en goed profiel hebben. Gebruik banden met een extra dikke breakerlaag (5mm ipv 3mm), die geschikt zijn voor gravelpaden, bijvoorbeeld de "Schwalbe Marathon Plus" of de "Continental CONTACT Plus Travel". Lekrijden wordt zo tot een minimum beperkt.


Bewegen is fit blijven
Fietsroute Bruggen, 15-9-2020
Fiets en Wandelclub Remunj 50+